Foodish

Trillingnöt

Av Maria - 2022-12-04 18:45

Ingredienser:

100 g mjölkchoklad
1 dl skalade hasselnötter


Gör så här:

Värm chokladen i ett vattenbad.

Vill man använda tempererad choklad för att få blankare praliner som klarar rumstemperatur bra så värmer man hälften av chokladen till 45°C, tar från värmen, hackar resten av chokladen och rör ner tills temperaturen sjunker till 26°c.

Sedan värmer man allt igen till 30°C ungefär.

Orkar man inte sånt går det bra att bara smälta chokladen en gång (då måste den helst förvaras i kylen). Häll ner hasselnötterna i den smälta chokladen och rör tills de är täckta av choklad.

Ta upp dem tre och tre med en sked och klicka ut på ett bakplåtspapper eller i små knäckformar.

Låt stelna i kylskåp.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards