Antal: 16 stycken
Ingredienser:
120 g dadlar, urkärnade
2 msk osötat jordnötssmör
0,25 tsk salt
0,25 tsk vaniljpulver
1,5 dl havremjöl
0,5 dl rostade jordnötter (salta)
120 g mörk choklad
Gör så här:
Lägg dadlar i kokande vatten 10 minuter.
Häll av vattnet och lägg i en mixer tillsammans med jordnötssmör, salt och vaniljpulver.
Tillsätt 1 msk vatten och kör till en slät puré.
Späd ev. med lite mer vatten tills den får en krämig, men inte rinnig, konsistens.
Låt ¼ av purén vara kvar i mixern och blanda ner havremjöl.
Kör till en fast deg.
Pressa ut i en form (10x15 cm) med bakplåtspapper.
Bred över resterande dadelsmet.
Hacka jordnötter grovt och lägg på smeten.
Ställ in i frysen ca 1 timme tills den är fast.
Ta ut och dela i 16 bitar.
Smält choklad och doppa dadel- och jordnötsbitarna på alla sidor.
Toppa med flingsalt och låt chokladen stelna i kylen ca 10 minuter.
Tips!
Vill du spara tid kan du lägga dadlarna i vatten i en skål med plastfolie och mikra på full effekt drygt 1 minut.