Foodish

Nutty snickers bars

Av Maria - 2022-12-16 08:00

Antal: 10 bitar


Ingredienser:

Nötbottnar:
2 dl cashewnötter
1 dl jordnötssmör (gärna ekologisk, utan socker)
2 msk agavesirap
0,5 krm vaniljpulver
0,5 krm flingsalt

Fyllning:
16 dadlar, urkärnade
1 msk kallpressad kokosolja
0,5 krm vaniljpulver
0,5 krm flingsalt
1,5 dl rostade och salta jordnötter

Täcke:
200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
 
Gör så här:
Mixa cashewnötter med vaniljpulver och flingsalt i en matberedare, blanda med jordnötssmör och agave.
Forma små bitar av nötblandningen på en bricka eller plåt med bakplåtspapper.
Mixa dadlarna i matberedaren tillsammans med kokosolja, vaniljpulver och flingsalt till en massa (det får gärna vara lite bitar i).
Tillsätt jordnötter och mixa hastigt en gång (så att det fortfarande är hela och grova bitar av jordnötter i massan).
Fördela ut dadelmassan över nötbottnarna och ställ in i kylen tills det stelnat lite.
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad och doppa bitarna i chokladen.
Låt stelna i kylen.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards