Foodish

3 magiskt goda snittar i vinter

Av Maria - 2022-12-25 08:45

Antal: 15 stycken av varje sort

Ugn: 175 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

Kexsticks med Västerbottensost, vitmögelost och nöt- och grönkålsströssel:
100 g valnötter
1 knippe grönkål
1 msk olivolja
1 krm flingsalt
200 g délice de Bourgogne
1 förp Göteborgs Utvalda Kexsticks med Västerbottensost

Dinkelkex med Roquefort och glöggmarinerade fikon:
2 dl alkoholfri glögg
3 färska fikon
1 förp Göteborgs Utvalda Lätt Dinkel
200 g roquefortost
100 g pistagenötter, färdigrostade

Surdegskex med rårörda hjortron och camembert:
200 g camembertost
225 g hjortron, färska eller frysta och tinade
0,5 citron
1,25 dl strösocker
1 förp Göteborgs Utvalda Surdeg
1 kruka färsk rosmarin
 
Gör så här:
Kexsticks med Västerbottensost® vitmögelost och nöt- och grönkålsströssel:
Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
Lägg valnötter på en plåt med bakplåtspapper.
Skölj och plocka några blad från grönkålsstammen och riv dem i mindre bitar.
Lägg på plåten och massera in olja samt strö över en nypa flingsalt.
Rosta valnötterna och grönkålen i mitten av ugnen ca 10 minuter tills att båda har fått färg och grönkålen är krispig.
Knöla ihop bakplåtspappret så att nötterna och grönkålen smulas till mindre bitar.
Skiva upp en bit Delice på ett kexsticks med Västerbottensost® och toppa med nöt- och grönkålsströssel.

Dinkelkex med Roquefort och glöggmarinerade fikon:
Koka ihop glöggen i en kastrull och reducera ner till något mindre än hälften.
Skär fikonen i klyftor och lägg ner dem i glöggen och låt ta smak ca 1h.
Finhacka pistagenötterna.
Skiva upp en bit Roquefort på ett dinkelkex, lägg på fikon och toppa med nötsmul.

Surdegskex med rårörda hjortron och camembert:
Lägg hjortronen i en förslutningsbar burk, pressa i citron och häll på sockret.
Rör om och låt stå i rumstemperatur ca 1h tills att sockret har lösts upp.
Skiva upp en bit Camembert på ett surdegskex, lägg på en sked hjortronröra och toppa med rosmarin.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards