Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 10-12 minuter
Ingredienser:
800 g vit fisk, delad i 4 bitar
1 kula mozzarella (125 g), i 4 skivor
Pesto:
2 dl finhackad basilika
2 vitlöksklyftor
1 msk pinjenötter
1 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
salt och peppar
Minestrone:
1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
10 dl grönsaksbuljong
1 citron, pressad saft
1 burk cocktailtomater
1 msk tomatpuré
1 msk socker
salt och peppar
socker
eventuellt lite cayennepeppar
200 g pasta (ta inte spagetti som jag utan välj en mindre pasta)
2 dl (frysta) ärter
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Mixa eller mortla vitlök och nötter tills det är finmalet.
Tillsätt basilika och olivoljan i en tunn stråle i omgångar tills det blir en tjock, slät puré.
Salta och peppra och rör ned parmesanosten.
Bred peston på fiskbitarna och lägg dem i en smord ugnssäker form.
Lägg en bit mozzarella på varje fiskbit.
Ugnsbaka fisken i 10-12 minuter.
Fräs lök, vitlök och selleri hastigt i en gryta.
Tillsätt buljong, citronsaft och tomaterna.
Koka tills ca 8 dl av vätskan återstår.
Smaka av med socker, salt, peppar och cayennepeppar.
Lägg i pastan och låt koka tills den är mjuk.
Lägg i ärterna och låt bli varma.
Häll upp soppan i tallrikar och lägg en bit pestofisk i varje sopptallrik.
Klipp över lite basilika.