Foodish

Minsterone med pestofisk

Av Maria - 2023-01-29 13:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, 10-12 minuter


Ingredienser:

800 g vit fisk, delad i 4 bitar
1 kula mozzarella (125 g), i 4 skivor

Pesto:
2 dl finhackad basilika
2 vitlöksklyftor
1 msk pinjenötter
1 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
salt och peppar

Minestrone:
1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
10 dl grönsaksbuljong
1 citron, pressad saft
1 burk cocktailtomater
1 msk tomatpuré
1 msk socker
salt och peppar
socker
eventuellt lite cayennepeppar
200 g pasta (ta inte spagetti som jag utan välj en mindre pasta)
2 dl (frysta) ärter

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.

 

Mixa eller mortla vitlök och nötter tills det är finmalet.

Tillsätt basilika och olivoljan i en tunn stråle i omgångar tills det blir en tjock, slät puré.

Salta och peppra och rör ned parmesanosten.

Bred peston på fiskbitarna och lägg dem i en smord ugnssäker form.

Lägg en bit mozzarella på varje fiskbit.

Ugnsbaka fisken i 10-12 minuter.


Fräs lök, vitlök och selleri hastigt i en gryta. 

Tillsätt buljong, citronsaft och tomaterna.

Koka tills ca 8 dl av vätskan återstår.

Smaka av med socker, salt, peppar och cayennepeppar.

Lägg i pastan och låt koka tills den är mjuk.

Lägg i ärterna och låt bli varma.
Häll upp soppan i tallrikar och lägg en bit pestofisk i varje sopptallrik.

Klipp över lite basilika.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards