Antal: 15-18 stycken
Jäsning: ca 40 minuter
Ugn: 275 grader, ca 4 minuter
Ingredienser:
5 dl mjölk
½ dl flytande margarin el olja
¼ pkt jäst
½ dl fibrex
1 msk fiberhusk
2 tsk mald brödkrydda
½ tsk salt
1 msk ljus sirap
10 dl glutenfri mjölmix
½ tsk hjorthornssalt
3 dl glutenfri mjölmix
Gör så här:
Värm mjölk och margarin till 37 grader.
Smula ner jästen i bunken och rör ut den med degspadet.
Tillsätt fibrex och fiberhusk och låt svälla 10 min.
Tillsätt brödkrydda, salt, sirap och mjöl blandat med hjorthornssalt.
Låt jäsa i bunken under duk ca 40 min.
Arbeta ihop degen efter jäsningen och tillsätt ytterligare 3 dl mjölmix.
Skrapa ner degen på bordet.
Dela degen i två delar och rulla ut till längder.
Varje längd ska delas i nio delar.
Rulla varje bit till en bulle och kavla ut till en kaka med kruskavel till ca 18 cm.
Flytta över på plåt täckt med bakplåtspapper, nagga med gaffel och grädda på andra falsen ovanifrån i 275 grader ca 4 min.
Lägg en fuktig duk under handduken som det gräddade brödet läggs på.
Täck med bakduk och låt svalna.