Jäsning: ca 30 minuter
Ugn: 225 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
1 ½ pkt jäst
1 L Vatten
150 g margarin el 1 ½ dl majsolja
1 dl ljus el mörk sirap
1 dl pofiber
1 kg glutenfritt mjöl
500g glutenfritt mjöl med fibrer
1 ägg
1 burk kesella
lite salt , socker +ev brödkryddor
Gör så här:
Använd helst assistent el elvisp.
Smält margarinet och blanda med vattnet till fingervarmt 37 grader.
Smula sönder jästen.
Häll i marg/olja , vattnet, sirap, kryddor.
Blanda.
Häll sedan ner ägg, kesella, pofiber och rör om.
Blanda ner mjölet.
Det är bra om degen är så lös som möjligt.
Låt maskinen arbeta ca 5 min.
OBS!!! Degen ska INTE jäsas nu!!!
Klicka ut på plåtar med bakplåtspapper.
Platta ut dem något.
Jäs dem ca 30 min under bakdukar.
Grädda ca 10 min i 225 grader.