Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 mango
2 avokado
1/2 rödlök
1/2 gurka
1 lime
salt och peppar
1 msk olivolja
4 port ris eller annat gryn
1/2 isbergssallad
ca 600 g laxfilé
1 msk riven färsk ingefära
1 msk honung
1 msk soja
1 msk vatten
1 tsk olja
Gör så här:
Salsa:
Skala mangon och skär den i tärningar.
Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur avokadoköttet och tärna det.
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor.
Skala och tärna gurkan. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften.
Blanda alla ingredienser till salsan.
Smaka av med limeskal och -saft, salt och peppar.
Ris och sallad:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär salladen i strimlor.
Lax:
Skär bort skinnet på laxen och skär den i stora tärningar.
Skala och riv ingefäran.
Blanda ingefära, honung, soja och vatten.
Stek laxtärningarna i oljan i en stekpanna några minuter runt om.
Häll över sojablandningen och koka upp.
Krydda med salt och peppar.
Servera laxen med salsa, sallad och ris.