Foodish

Långpannebröd (Glutenfritt)

Av Maria - 2023-02-04 17:30

Jäsning: ca 45 minuter

Ugn: 225 grader, 12-14 minuter


Ingredienser:

50 g jäst
100 g smör/margarin
6 dl mjölk
1 tsk salt
2 msk socker/sirap
1 msk Husk
1 tsk bikarbonat (endast som jäs hjälp och kan uteslutas om man vill)
600 g mjölmix (ta tex hälften fin och hälften grov)

 

Gör så här:

Pensla en långpanna med olja/smör och "mjöla" den.

Jag använde Polenta för lite extra sötma till brödet.
Smula ner jästen i en degbunke.

Smält smöret och häll i mjölken.

Låt det bli 37° C.

Häll saltet över jästen.

Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt socker och husk.

Låt svälla ca 10 min.


Blanda ner bikarbonat i mjölmixen och rör ner i degspadet.

Arbeta degen i assistent, matberedare eller med elvisp i några minuter.

Häll över i långpannan och platta ut degen så den täcker hela plåten (använd t ex en degskrapa som du spolar i varmt vatten så degen inte kladdar fast).
Låt jäsa ca 45 min.


Grädda i mitten av ugnen i 225°C, 12-14 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards