Foodish

Mandel- & kokoskex (LCHF)

Av Maria - 2023-06-27 20:15

Antal: 15 kex

Ugn: 175 grader, ca 15 minuter + 50-75 grader, ca 1 timme


Ingredienser:

Grundmjöl (ger ca 1 l färdigt mjöl):
2 dl sötmandel

2 dl kokosflingor

1½ dl hela linfrön

1 dl skalade sesamfrön

1½ dl solrosfrön

2 dl cashewnötter


Kex:

3 dl grundmjöl

3 ägg

1 tsk bakpulver

2 krm salt


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa alla ingredienser, utom ½ dl linfrö, till grundmjölet i en matberedare.

Det ska bli som et halvgrovt mjöl.

Tillsätt sedan resterande linfrön.


Blanda samman 3 dl grundmjöl med ägg, bakpulver och salt i en bunke.

Låt stå någon minut.

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

Det ska vara så tunt att det precis håller ihop.

Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills smeten får lite färg.

Ta ut plåten och skär kexen i lagom stora kexbitar.


Sätt in i ugnen igen men nu på 50-75 graders värme.

Kexen ska stå inne tills de är spröda och hårda - det tar ca 1 timme.

Ställ en äggklocka och kolla kexen då och då.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards