Antal: 6 portioner
Ingredienser:
40 kräftstjärtar (40 st motsvarar ca 100 g)
1 schalottenlök
1 msk tomatpuré
2 msk konjak
2 msk koncentrerad hummerfond
3 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
2 dl mjölk (3%)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
100 g taleggio-ost (italiensk kittost)
Ev timjan till garnering
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här:
Skala och finhacka löken, fräs den glansig i olja i en kastrull.
Rör ner tomatpurén och fräs någon minut.
Tillsätt konjaken och låt koka in.
Häll på fond, grädde och vin.
Låt småkoka utan lock ca 15 minuter.
Rör ihop mjölk och majsstärkelse.
Vispa ner i kastrullen och låt sjuda 2 minuter.
Krydda med salt och peppar.
Skär osten i 6 bitar (för 6 portioner).
Fördela kräftstjärtarna och ostbitarna i bottnen på små skålar eller koppar.
Häll i soppan och servera genast.
Garnera med en timjankvist.