Antal: 4 portioner
Ugn: 175°C, ca 15 minuter
Ingredienser:
600-800 g färsk lax i bitar
200 g fetaost
1 dl pesto
Salt
Peppar
Pesto:
En stor näve färsk basilika
½ dl olivolja
1 dl riven parmesanost
1 dl pinjefrön
Salt
Peppar
Tabbouli:
400 g bladpersilja
8 körsbärstomater
½ medelstor gul lök
2 kvistar färsk mynta
1½ dl naket korn (även kallat Norden ris, delvis lilafärgat)
1 dl olivolja
1 dl pressad citron (eller efter smak)
½ tsk chilipulver
1 tsk salt
Gör så här:
Peston:
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna, mixa dem tillsammans med basilikan, parmesanosten, olivoljan. Tillsätt ett nyp vardera av salt och peppar.
Koka nakenkornet enligt anvisningarna på förpackningen.
Värm ugnen till 175°C.
Lägg laxbitarna i en ugnsfast form.
Mosa fetasost och pesto och fördela på laxen.
Ugnsbaka i ugnen i 15 minuter.
Tabbouli:
Hacka persilja, tomater, lök och mynta fint.
Blanda om i en bunke.
Rör ner resten av ingredienserna.
Servera sedan tabboulin och laxen.