Foodish

Gratinerad fetaost- & pestolax med tabbouli (GI-mat)

Av Maria - 2023-06-30 06:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 175°C, ca 15 minuter


Ingredienser:

600-800 g färsk lax i bitar

200 g fetaost

1 dl pesto

Salt

Peppar


Pesto:

En stor näve färsk basilika

½ dl olivolja

1 dl riven parmesanost

1 dl pinjefrön

Salt

Peppar


Tabbouli:

400 g bladpersilja

8 körsbärstomater

½ medelstor gul lök

2 kvistar färsk mynta

1½ dl naket korn (även kallat Norden ris, delvis lilafärgat)

1 dl olivolja

1 dl pressad citron (eller efter smak)

½ tsk chilipulver

1 tsk salt


Gör så här:

Peston: 

Rosta pinjenötterna i torr stekpanna, mixa dem tillsammans med basilikan, parmesanosten, olivoljan. Tillsätt ett nyp vardera av salt och peppar.


Koka nakenkornet enligt anvisningarna på förpackningen.


Värm ugnen till 175°C.
Lägg laxbitarna i en ugnsfast form.
Mosa fetasost och pesto och fördela på laxen.
Ugnsbaka i ugnen i 15 minuter.


Tabbouli: 

Hacka persilja, tomater, lök och mynta fint.

Blanda om i en bunke.

Rör ner resten av ingredienserna.


Servera sedan tabboulin och laxen.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards