Antal: 4 portioner
Ugn: 200°C, ca 8-10 minuter
Ingredienser:
600 g serranoskinka
500 g grön sparris
2 dl hyvlad parmesanost
1 dl pinjenötter
Olivolja
Peppar
Flingsalt
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C.
Lägg serranoskinkan på en plåt med bakplåtspapper och rosta skinkan till chips i ugnen i ca 8-10 minuter.
Skär sparrisen i tre bitar.
Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna i 2-3 minuter.
Häll sedan bort vattnet.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Lägg i serranochipsen jämt fördelade på fyra tallrikar.
Lägg sparrisen över skinkan, strö över hyvlad parmesanost och rostade pinjenötter.
Ringla över olivoljan, dra ett varv med pepparkvarnen och strö över en nypa flingsalt.