Antal: 1 bröd
Ingredienser:
1 tsk torrjäst
½ tsk salt
1 tsk malda blandade brödkryddor
2 msk krossat bovete
½ tsk solrosfrön
1 msk husk
1½ dl jyttemjöl
6 dl fint glutenfritt mjöl
3½ dl vatten
1 msk honung
1 msk flytande margarin eller olja
Gör så här:
Häll de torra ingredienserna i bakskålen i den ordning de står i receptet om inget annat anges i maskinens bruksanvisning.
Tillsätt vatten, honung och matfett.
Gräddning:
Välj lämpligt program och starta maskinen.
Förvaring:
Skär brödet i lagom tjocka skivor.
Förpacka dem i en plastpåse, tillslut och frys in.
Tina i rumstemperatur, brödrost, mikrovågsugn eller svag ugnsvärme.
Extra:
Glutenfritt matbröd bakas med fördel i bakmaskin.
Man slipper det smuliga och torra bröd man annars lätt får.
Jyttesmjölet kan ersättas med 1½ dl glutenfritt mjöl.