Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Syltade skal:
1 citron
1 msk stevia
1 dl vatten
Sorbet:
1 tsk stevia
1 dl vatten
100 g mango (färsk eller fryst)
2 bananer
2 dl färskpressad citronjuice
2 msk sojayoghurt naturell
1 citron, rivet skal
Gör så här:
Syltade skal:
Skär skalet av citronen runt (så att så lite som möjligt av den vita hinnan kommer med).
Skär i smala bitar.
Blanda stevia och vatten i en kastrull, koka upp.
Låt citronskalen koka på låg värme i ca 30 minuter.
Häll av vätskan och låt bitarna svalna.
Sorbet:
Koka upp stevia och vatten.
Sjud tills pulvret lösts upp.
Låt svalna.
Blanda med mango, banan, citronjuice, sojayoghurt och rivet citronskal.
Ställ i frysen i minst 3 timmar.
Rör om med gaffel 3-4 gånger under tiden.
En frisk och lätt dessert där sockret är utbytt mot stevia.
Glutenfri, mjölkfri, rik på vitamin C, B6 och kalium.