Måndag:
Regn- och rusksoppa kokad på buljong med strimlad vitkål, potatistärningar, skivad lök och morötter, allt efter smak.
Komplettera med köttkorv som får koka med på slutet och mycket persilja.
Pannkakstårta med färska bär
Tisdag:
Ugnstekta isterband, kokt potatis. rödbets- och äppelsallad:
Skåra korven på längden och fyll med inlagda rödbetor, äpple, ättiksgurka och persilja.
Svartvinbärspaj
Onsdag:
Rökt fisk med dillpotatis och grönsker som spenat, ärtskidor och broccoli.
Äppelform:
Skiva 4-6 äpplen, lägg i smörad form och strö över flisad mandel, farinsocker och några smörklickar.
Grädda i 225 graders ugn tills mandel blivit svagt brun.
Torsdag:
Nötfärsbiffar med persiljesmör, potatis och blandad sallad.
Marängtårta med glass, plommonkompott och grädde
Fredag:
Palsternacksraka med knaperstekt bacon, örtkryddad keso och sallad:
Skala och riv grovt 4 stora potatisar och 3-4 palsternackor.
Rör i 3-4 ägg, salta.
Klicka ut och stek på medelvärme 7-8 minuter per sida.
Äppelkräm med mjölk
Lördag:
Kalla nötfärsbiffar med kokt potatis, svamsås och sallad
Gammaldags filbunke med kanel och socker
Söndag:
Snäckmakaroner med broccollibuketter i ostsås, sallad och ost att riva.
Färsk frukt
Köksalmanack, 1997