Antal: 2 personer
Ingredienser:
ris till 2 personer
1 gul lök
Flytande milda att steka i
Salt
Svartpeppar, grovmalen
Paprikapulver
3 dl vispgrädde
1/4-½ hönsbuljongtärning
1 burk hela tomater i tomatsås
Soja, Colorit
Broccoli til 2 personer
Gör så här:
Koka riset.
Skölj, ansa och dela kycklingen i mindre bitar.
Skala och grovhacka löken.
Fräs löken och kycklingen tillsammans i ett stekjärn/stekgryta.
Häll i sparsamt med salt, peppar och paprikapulver.
Häll i grädden, smula ner buljongtärningsbiten och rör om.
Låt rätten småputtra ett tag.
Hacka tomaterna i mindre bitar. Häll i hela burkinnehållet i kycklingröran.
Använd Colorit till att ge grytan en aptitlig färg.
Låt grytan småputtra tills kycklingen är klar rakt igenom. Smaka ev. av med mer kryddor.
Koka broccolin.
Servera kycklinggrytan med kokt ris och broccoli.