Antal: 6 portioner
Ingredienser:
1 1/2 kilo färskpotatis
1 späd purjolök
1 dl grovhackade cornichons eller saltgurka
2 dl grovhackade urkärnade gröna oliver
2 dl färska örter t ex libbsticka, timjan, gräslök, persilja
Sås:
2 äggulor
2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk sötstark senap
2 dl gräddfil
2 1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk nymald svartpeppar
Gör så här:
Skrapa och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Låt den rinna av och kallna.
Vispa upp äggulorna till såsen.
Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle under konstant vispning.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en jämn sås.
Skär den kalla potatisen i bitar och lägg i en skål.
Ansa och skiva purjolöken tunt.
Blanda potatisen med purjolök, cornichons, oliver, örter och sås.
Klart att servera!