Antal: 3-4 portioner
Ingredienser:
250 g lax
4-5 potatisar
1 litet stånd broccoli
1/2 dl gröna ärtor
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1,5 dl vispgrädde
1 msk citronsaft
1 msk hackad dill
salt och vitpeppar
Gör så här:
Skala potatisarna och skär dem i skivor.
Koka upp vattnet och lägg i potatisen, tillsammans med buljongtärningen.
Koka i fem minuter, tillsätt därefter broccolin som skurits upp till små buketter.
Koka ytterligare fem minuter.
Skär under tiden scharlottenlöken i skivor och hacka vitlöken fint.
Skär laxen i kuber.
Tillsätt löken, laxen, ärtorna och grädden till soppan.
Koka i ca två minuter till.
Smaksätt med citron, dill, salt och vitpeppar.
Ät och njut.