Antal: 4-6 portioner
Ugn: 225 grader, 20-25 minuter
Ingredienser:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk smör
4-5 äpplen
2 msk socker
1 tsk kanel
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl och salt i en bunke.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
Häll sedan i resten av mjölken.
Vispa sist i äggen.
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt.
Blanda äppelskivorna med socker och kanel.
Bryn smöret i en långpanna (ca 25X35 cm).
Häll pannkaksmeten i långpannan.
Fördela äppelskivorna i smeten.
Grädda i mitten av ugnen tills pannkakan "stannat" och fått fin färg, 20-25 minuter.
Skär pannkakan i bitar.
Servera som den är eller med vaniljglass.