Foodish

Kycklingfilé med salami

Av Maria - 2023-11-15 11:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

600 g kycklingfilé (4 st)
8 skivor salami
12-16 basilikablad
1 msk smör + 1 msk olja
salt och peppar

2 dl crème fraiche gourmet (getost, rosmarin och honung)

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Skär ett snitt längs med varje kycklingfilé.

Vik salamiskivorna och lägg in två skivor i varje filé.

Lägg även in 3-4 basilikablad per filé och knyt ihop filéerna så att fyllningen inte ramlar ut.

Det går även bra att "sy" ihop snittet med ett grillspett i trä.

Hetta upp smör och olja i en panna och stek kycklingen ett par minuter på varje sida.

Efterstek i ugnen i ca 15 minuter.

Servera med ugnsrostade rotfrukter och crème fraiche gourmet.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards