Antal: 10-12 bitar
Ugn: 150 grader, ca 1 timmer
Ingredienser:
3 äggvitor
2 1/2 dl socker
3 dl Rice Krispies
Fyllning:
1 dl vatten
1 1/2 msk vetemjöl
50 g mörk choklad
50 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
3 dl vispgrädde
250 g färska jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret under fortsatt vispning och vispa minst 5 minuter tills marängen är blank.
Vänd ner Rice Krispies.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda mitt i ugnen i ca 1 timma.
Ta ut marängen och dela den i två delar.
För att göra chokladfyllningen, koka ihop vatten och mjöl under vispning till en tjock smet.
Ta kastrullen från värmen och vispa i choklad och smör.
Vispa tills allt smält.
Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm.
Bred krämen på den ena marängen.
Skölj och skiva jordgubbarna och sprid ut dem på chokladkrämen.
Vispa grädden och bred ut även den.
Lägg den andra marängen över.
Garnera eventuellt med smält choklad som ringlas över tårtan.