Foodish

Fläskfilé med citron, timjan & chili med potatissallad

Av Maria - 2023-11-21 21:45

Ingredienser:

2 kg fläskfilé salt & peppar

Marinad:

1 dl vitvinsvinäger
1 dl olivolja
2 röda chilifrukter, strimlade
1 citron, saft + skal 1 liten
solovitlök, riven/pressad
1 kruka färsk timjan, hackad
salt & peppar

 

Potatissallad:

2 kg fast potatis
6 dl gräddfil
3 dl grekisk yoghurt
2 msk majonnäs
3 msk dijonsenap
1 dl bostongurka
2 äpple granny smith
10 cm purjolök
salt & peppar

 

Gör så här:
Fläskfilén:

Putsa eventuellt fläskfilén.

Bryn i smör i en stekpanna.

Krydda med salt och peppar.

Lägg i en ugnsfast form.

Stek klart i ugnen tills innertemperaturen mäter 70 grader i 200 graders varm ugn.

Låt svalna.
Blanda ingredienserna till marinaden.

Lägg marinaden tillsammans med fläskfilén i dubbla plastpåsar.

Blanda runt så hela filéerna får "känna" på marinaden.

Marinera i kylen, gärna över natten.
Skiva upp filéerna strax före servering.

Lägg upp på fat och garnera med timjan och citronklyftor.


Potatissallad:

Koka potatisen i välsaltat vatten.

Kyl ner ordentligt.

Koka gärna potatisen dagen innan.
Skala och tärna äpplet fint.

Strimla purjolöken.

Blanda med gräddfil, yoghurt, majonnäs, dijon och bostongurka.

Skär potatisen i lagom stora bitar och blanda ner.

Smaka av med salt och peppar.

Dekorera med kapris.


Potatissallad med kall, marinerad fläskfilé.

Sallad, melon och stenugnsbakat bröd med örtfärskost. 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards