Ingredienser:
2 kg fläskfilé salt & peppar
Marinad:
1 dl vitvinsvinäger
1 dl olivolja
2 röda chilifrukter, strimlade
1 citron, saft + skal 1 liten
solovitlök, riven/pressad
1 kruka färsk timjan, hackad
salt & peppar
Potatissallad:
2 kg fast potatis
6 dl gräddfil
3 dl grekisk yoghurt
2 msk majonnäs
3 msk dijonsenap
1 dl bostongurka
2 äpple granny smith
10 cm purjolök
salt & peppar
Gör så här:
Fläskfilén:
Putsa eventuellt fläskfilén.
Bryn i smör i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
Lägg i en ugnsfast form.
Stek klart i ugnen tills innertemperaturen mäter 70 grader i 200 graders varm ugn.
Låt svalna.
Blanda ingredienserna till marinaden.
Lägg marinaden tillsammans med fläskfilén i dubbla plastpåsar.
Blanda runt så hela filéerna får "känna" på marinaden.
Marinera i kylen, gärna över natten.
Skiva upp filéerna strax före servering.
Lägg upp på fat och garnera med timjan och citronklyftor.
Potatissallad:
Koka potatisen i välsaltat vatten.
Kyl ner ordentligt.
Koka gärna potatisen dagen innan.
Skala och tärna äpplet fint.
Strimla purjolöken.
Blanda med gräddfil, yoghurt, majonnäs, dijon och bostongurka.
Skär potatisen i lagom stora bitar och blanda ner.
Smaka av med salt och peppar.
Dekorera med kapris.
Potatissallad med kall, marinerad fläskfilé.
Sallad, melon och stenugnsbakat bröd med örtfärskost.