Foodish

Jerk Chicken

Av Maria - 2023-11-21 11:45

Ugn: 200 grader, 25-40 minuter


Ingredienser:

1 kg Kycklingfiléer eller kycklinglårfiléer
olja till formen

2 färsk röd chili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 tsk malen Ingefära
2 tsk cayennepeppar
2 tsk kryddpeppar
2 tsk kanel
2 tsk malen muskotnöt
2 tsk torkad timjan

2 msk brun farinsocker
1 dl finkrossade tomater
1 msk vinäger
2 msk rapsolja
1 msk kinesisk soja
juice från 1 lime

 

Gör så här:

Smörj en form med olja och lägg i filéerna.
Skala och skär löken i mindre bitar.

Skala vitlöken och skär den och chilin (med eller utan kärnor och hinnor) i mindre bitar.
Lägg i en mixer tillsammans med resten av ingredienserna.

Mixa till en slät smet och blanda med kycklingen i formen.

Låt marinera i minst två timmar.


Tillaga på 200 grader i 25-40 minuter beroende på vilken kycklingdetalj du använder.

Skär i kycklingen för att se så den är klar.
Använd marinaden som sås.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards