Ugn: 200 grader, 25-40 minuter
Ingredienser:
1 kg Kycklingfiléer eller kycklinglårfiléer
olja till formen
2 färsk röd chili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 tsk malen Ingefära
2 tsk cayennepeppar
2 tsk kryddpeppar
2 tsk kanel
2 tsk malen muskotnöt
2 tsk torkad timjan
2 msk brun farinsocker
1 dl finkrossade tomater
1 msk vinäger
2 msk rapsolja
1 msk kinesisk soja
juice från 1 lime
Gör så här:
Smörj en form med olja och lägg i filéerna.
Skala och skär löken i mindre bitar.
Skala vitlöken och skär den och chilin (med eller utan kärnor och hinnor) i mindre bitar.
Lägg i en mixer tillsammans med resten av ingredienserna.
Mixa till en slät smet och blanda med kycklingen i formen.
Låt marinera i minst två timmar.
Tillaga på 200 grader i 25-40 minuter beroende på vilken kycklingdetalj du använder.
Skär i kycklingen för att se så den är klar.
Använd marinaden som sås.