Foodish

Lammfärsbiffar med trattisrisoni

Av Maria - 2023-11-26 12:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, 10 minuter


Ingredienser:

Trattrisoni:

2,5 dl risoni
1/2 kruka bladpersilja
en "näve" torkade trattkantareller (20 g torkad karl johan)
1/2 gul lök
50 g västerbottensost eller parmesan
salt och peppar

 

Lammfärsbiffar:
500g lammfärs
2 ägg
1 msk dijonsenap
50 g västerbottenost eller parmesan
salt o peppar

 

Gör så här:

Trattrisoni:

Blötlägg den torkade svampen. 
Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen. 
Hacka löken fint. Fräs tillsammans med den utkramade svampen i smör ett par minuter, tills löken mjuknat.
Blanda med risoni, riven ost och hackad persilja.

Krydda med salt och peppar.


Lammfärsbiffar:

Blanda lammfärs, ägg, dijonsenap, riven ost, salt och peppar.

Forma till fyra biffar. 
Stek biffarna 1,5 min på varje sida i smör.

Lägg i en ugnsfast form och stek dem färdigt i ugnen på 200 grader i 10 minuter. 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards