Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 10 minuter
Ingredienser:
Trattrisoni:
2,5 dl risoni
1/2 kruka bladpersilja
en "näve" torkade trattkantareller (20 g torkad karl johan)
1/2 gul lök
50 g västerbottensost eller parmesan
salt och peppar
Lammfärsbiffar:
500g lammfärs
2 ägg
1 msk dijonsenap
50 g västerbottenost eller parmesan
salt o peppar
Gör så här:
Trattrisoni:
Blötlägg den torkade svampen.
Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen.
Hacka löken fint. Fräs tillsammans med den utkramade svampen i smör ett par minuter, tills löken mjuknat.
Blanda med risoni, riven ost och hackad persilja.
Krydda med salt och peppar.
Lammfärsbiffar:
Blanda lammfärs, ägg, dijonsenap, riven ost, salt och peppar.
Forma till fyra biffar.
Stek biffarna 1,5 min på varje sida i smör.
Lägg i en ugnsfast form och stek dem färdigt i ugnen på 200 grader i 10 minuter.