Foodish

Grönkålspaj med ädelost

Av Maria - 2023-11-26 13:45

Ugn: 200 grader, 10 minuter + 25 minuter


Ingredienser:
Pajdeg:
75 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kesella 1%

Fyllning:
200 g färsk strimlad grönkål (eller 250g fryst)
1 gul lök
2 ägg
1 dl kesella 1%
1,5 dl mellangrädde
salt och peppar
140g ädelost

sötmandel, honung och flingsalt

 

Gör så här:

Skär smöret i bitar.

Blanda ihop till en smidig deg med kesella och mjöl.

Låt vila i kylen i 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter på 200 grader.


Skala och hacka löken.

Bryn den i smör tillsammans med grönkålen i 5-10 minuter.

Grönkålen ska bli lite mjuk.
Vispa ihop ägg, kesella, grädde, salt och peppar. 
Lägg grönkålen i pajskalet.

Smula över osten.

Häll på äggstanningen.

Grädda på 200 grader i 25 minuter. 


Rosta sötmandel och hacka grovt.

Strö på pajen.

Ringla över honung och strö på flingsalt.
Servera med sallad eller bara några skivor tomat. 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards