Ugn: 200 grader, 10 minuter + 25 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
75 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kesella 1%
Fyllning:
200 g färsk strimlad grönkål (eller 250g fryst)
1 gul lök
2 ägg
1 dl kesella 1%
1,5 dl mellangrädde
salt och peppar
140g ädelost
sötmandel, honung och flingsalt
Gör så här:
Skär smöret i bitar.
Blanda ihop till en smidig deg med kesella och mjöl.
Låt vila i kylen i 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter på 200 grader.
Skala och hacka löken.
Bryn den i smör tillsammans med grönkålen i 5-10 minuter.
Grönkålen ska bli lite mjuk.
Vispa ihop ägg, kesella, grädde, salt och peppar.
Lägg grönkålen i pajskalet.
Smula över osten.
Häll på äggstanningen.
Grädda på 200 grader i 25 minuter.
Rosta sötmandel och hacka grovt.
Strö på pajen.
Ringla över honung och strö på flingsalt.
Servera med sallad eller bara några skivor tomat.