Antal: 8-10 portioner
Ugn: 175 grader, ca 10 minuter + 5 minuter
Ingredienser:
Botten:
200 g digestivekex
70 g rumsvarmt smör
Fyllning 1:
300 g Philadelphia
1/2 dl ljust muscovadosocker
1 ägg
200 g körsbärssylt (men ta bort bären)
2 msk mjölk
1 tsk agar agar
Fyllning 2:
250 g crème fraiche
1 1/2 tsk vaniljessens
3-4 msk agavenektar
Dekoration:
200 g färska körsbär
florsocker
Gör så här:
Mixa kex och smör i en food processor.
Tryck ut i en smord form med löstagbar botten.
Grädda i 175C ca 10 minuter. Låt svalna.
Blanda Philadelphia, socker, ägg och sylt med elvisp.
Värm mjölken och agar agar tills agar agarn smält (ca 3-5 minuter) och blanda i fyllningen.
Häll i formen och grädda i 175C ca 15 minuter.
Blanda crème fraiche, vanilj och agave i en skål.
Bred försiktigt på blandningen på cheesecaken med en slickepott.
Grädda i ytterligare 5 minuter på 175C.
Ställ i kyl över natten eller i alla fall 3 timmar.
Dekorera med färska körsbär och florsocker.