Foodish

Körsbärscheesecake

Av Maria - 2023-11-28 06:00

Antal: 8-10 portioner

Ugn: 175 grader, ca 10 minuter + 5 minuter


Ingredienser:

Botten:

200 g digestivekex

70 g rumsvarmt smör

 

Fyllning 1:

300 g Philadelphia

1/2 dl ljust muscovadosocker

1 ägg

200 g körsbärssylt (men ta bort bären)

2 msk mjölk

1 tsk agar agar

 

Fyllning 2:

250 g crème fraiche

1 1/2 tsk vaniljessens

3-4 msk agavenektar

 

Dekoration:

200 g färska körsbär

florsocker


Gör så här:

Mixa kex och smör i en food processor.

Tryck ut i en smord form med löstagbar botten.

Grädda i 175C ca 10 minuter. Låt svalna.

Blanda Philadelphia, socker, ägg och sylt med elvisp.

Värm mjölken och agar agar tills agar agarn smält (ca 3-5 minuter) och blanda i fyllningen.

Häll i formen och grädda i 175C ca 15 minuter.

Blanda crème fraiche, vanilj och agave i en skål.

Bred försiktigt på blandningen på cheesecaken med en slickepott.

Grädda i ytterligare 5 minuter på 175C.

Ställ i kyl över natten eller i alla fall 3 timmar.

Dekorera med färska körsbär och florsocker.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards