Antal: ca 30 stycken
Ingredienser:
100 g mandelmjöl
50 g hasselnötter
10 st dadlar
1 nypa vaniljpulver
1/2 tsk havssalt
1/2 dl lönnsirap
1-2 tsk lakritspulver
1/2 dl kakao
Topping:
150 g mörk choklad bra kvalité
1 dl rökta mandlar
1 msk lakrits granulat (haupt)
1/2 tsk havssalt efter smak
Gör så här:
Mixa mandelmjöl med hasselnötter tills du har ett fint mjöl, mixa i dadlarna.
Tillsätt vaniljpulver, havssalt, lönnsirap, lakritspulver och kakao.
Mixa till en slät massa men inte överarbeta smeten.
Hacka lite av mandlarna till din garnityr och ta fram allt du skall garnera med då chokladen snabbt stenar mot den kalla fudge massan
Smält choklad försiktigt i en plastbunke i micron, låt svalna av lite innan du använder den.
Ta ut fudgen och täck med choklad och strö över din garnityr.
Låt svalna i kylen innan du skär den i önskad storlek.