Antal: 8 mindre desserter
Ingredienser:
Glöggpäron:
4 fasta päron
1 flaska vinglögg alkoholfri funkar fint med
2 kanelstänger
1 tsk kardemummastjärnor
1/2 msk kryddnejlikor
1 stjärnanis
Mascaponekräm:
1 dl vispgrädde
225 g mascarpone
½ dl florsocker
Saft från ½ citron
Garnering:
1 dl hackade pistagenötter eller pumpakärnor
Gör så här:
Skala päronen försiktigt, men spara stjälken.
Lägg päronen i en kastrull och häll på glöggen så det täcker päronen helt, tillsätt kryddorna.
Koka upp och låt puttra på medelvärme tills päronen mjuknat, ca 40 minuter beroende på hur stora päronen är.
Låt päronen ligga kvar i kastrullen, helst över natten.
Vispa ihop alla ingredienser till krämen, smaka av med citronsaften så det inte blir för sött.
Montering och garnering:
Dela päronen på hälften, på längden.
Bred ut en klick kräm på ett fat, lägg på en päronhalva och strössla över pistagenötterna.