Foodish

Ölfriterad halloumi med rotselleripuré & picklad lök

Av Maria - 2023-12-30 14:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Picklad lök:
1-2 rödlökar
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
 
Rotselleripuré:
600 g rotselleri
2 dl grädde
1 dl vatten
1 msk smör
1 tsk citron, saften
salt
peppar

Grönkålschips:
200 g grönkål
1 msk neutral olja
salt

Ölfriterad halloumi:
2 halloumiostar
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl öl
0,5 tsk salt
0,5 dl vetemjöl, till panering
ca 1 l frityrolja
 
Gör så här:
Picklad rödlök:
Skala och hyvla löken tunt.
Gärna på mandolin.
Blanda samman ättika, socker och vatten i en skål och lägg ner löken.
Låt stå i kyl i 60 minuter, men gärna längre.

Rotselleripuré:
Skala och tärna rotselleri.
Lägg ner sellerin i en kastrull, tillsätt grädde och vatten och låt koka under lock på svag värme tills rotsellerin är mjuk.
Plocka ut rotsellerin ur kastrullen och mixa slät.
Späd med kokvätskan till önskad konsistens.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Grönkålschips:
Sätt ugnen på 150 grader.
Riv grönkålsbladen från stjälkarna och massera in olja.
Krydda med salt och rosta i ugnen i ca 15 minuter.

Ölfriterad halloumi:
Fyll en kastrull eller stekpanna med höga kanter med olja.
Hetta upp till 160 grader.
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt.
Slå över ölet i omgångar och vispa till en slät smet.
Halvera halloumiostarna och vänd i ca 0,5 dl vetemjöl.
Vänd sedan i frityrsmeten och sänk sedan ner en bit i taget i oljan.
Fritera i ca 3 minuter eller tills de är gyllene och fina.
Ta upp halloumin med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Servera allt tillsammans i en snygg uppläggning!
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards