Antal: 6 portioner
Ingredienser:
Lax:
600 g lax, färsk i 0,5 cm stora tärningar
1 schalottenlök, finhackad
1 citron, finrivet skal
0,5 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
flingsalt
Chilimajonnäs:
0,25 chilifrukt
1 dl rapsolja
1 äggula
1 msk dijonsenap
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 citron, finrivet skal och pressad juice efter smak
salt
Sojatapioka:
3 msk tapiokapärlor
6 msk soja
Picklad blomkål:
5 msk äppelcidervinäger
15 msk vatten
10 msk strösocker
0,25 chilifrukt, delad
3 blomkål, grovt rivna buketter
Khataifideg:
0,25 förp khataifideg (finns att köpa i importaffärer och på nätet)
Gör så här:
Lax:
Blanda lax, schalottenlök, citronskal, chili och flingsalt.
Chilimajonnäs:
Mixa chili och olja slätt.
Vispa ihop äggulor, senap, vinäger och citronskal i en bunke.
Tillsätt chilioljan i en tunn stråle under ständig vispning.
Smaka av med salt och eventuellt citronjuice för extra syra.
Sojatapioka:
Koka taiokapärlorna exakt 7 minuter, spola dem sedan kalla.
Lägg i skål och slå över sojan och låt svälla över natten.
Picklad blomkål:
Koka upp äppelcidervinäger, vatten, socker och chili.
Låt lagen kallna till rumstemperatur.
Slå den sedan över blomkålen och låt dra över natten
Khataifideg:
Skär ner degen i mindre bitar och fritera på låg värme till degen är krispig och gyllenbrun, låt rinna av på papper.
Servering:
Servera laxtartaren med de olika tillbehören.