Foodish

Thaifiskbiffar

Av Maria - 2024-01-04 15:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

600 g färsk fiskfilé, t ex torsk eller kolja
2 schalottenlökar
1/2 röd chili
1/2 tsk salt
1 tsk råsocker
2 msk fisksås
1 lime, pressad saft och rivet skal
2 ägg, endast vitorna
1/2 dl olja

 

Gör så här:
Kör äggvitorna i en matberedare tills de är fluffiga.

Skär fisken i bitar (torka av fisken om den är fuktig) och tillsätt den i matberedaren.

Tillsätt även finhackad chili, hackad schalottenlök, fisksås, råsocker och salt.

Riv limeskal och pressa därefter ur saften.

Tillsätt skal och saft från limen till fiskblandningen.

Kör matberedaren till en hyfsat slät smet har bildats.

Hetta upp olja i en stekpanna.

Klicka ner drygt ca 2 matskedar smet i stekpannan och forma till en biff.

Stek några minuter per sida på medestar värme.

Gör så med resten av smeten.

Jag serverad risnudlar till fiskbiffarna.

De sista två minuterna lät jag sockerärtor (som jag delat i mindre bitar) koka med nudlarna.

Jag gjorde även en sojadressing på japansk soja, rapsolja, lite risvinäger, några droppar sesamolja och lite råsocker.

Dressingen passade väldigt bra till och utan den hade nog rätten blivit väldigt torr.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards