Foodish

Dumplings med räkor

Av Maria - 2024-01-06 15:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
1 nypa socker
1 msk fisksås
300 g skalade räkor
2 hackade salladslökar
2 msk färsk hackad ingefära
1-2 krm sambal oelek
1 paket wonton-deg
Ett uppvispat ägg eller vatten till pensling av degen

Dipsås:
1/2 dl soja av japansk typ
1 tsk sesamolja
2 msk vinäger
1 1/2 msk farinsocker
2 krm sambal oelek eller annan stark chilikrydda
1 tsk rostade sesamfrön

 

Gör så här:

Blanda fyllningen.

Lägg på ungefär 1,5 tsk fyllning i mitten av en wontonplatta.

Stryk ägg eller vatten längs kanterna och vik ihop degen diagonalt.

Använd fingrarna och tryck till ordentligt i kanterna.

Det får inte finnas några hål.

Gör dumplings tills fyllningen är slut.

Om det blir deg över kan man frysa om den.
Använd till exempel en bambukorg för att ångkoka dumplingsen.

Häll vatten i en kastrull, det räcker med ungefär 5 cm.

Låt vattnet koka upp.

Jag lade i lite bakplåtspapper korgarna för att degen inte skulle fastan.

Lägg i dumplings i korgarna och lägg på locket.

Ångkoka 2-3 minuter.

Rör ihop alla ingredienser till dippsåsen och servera till.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards