Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 10-15 minuter
Ingredienser:
600 g laxfilé
1 dl pankoströbröd
1 dl parmesanost, riven
0,5 kruka färsk basilika, finhackad
1 klyfta vitlök, riven
2-3 msk olivolja
salt
svartpeppar, nymalen
Potatismos med créme fraiche:
900 g mjölig potatis
50 g smör, brynt
2 dl crème fraîche
1 citron, rivet skal
salt
vitpeppar, nymalen
Topping:
0,5 kruka färsk basilika
50 g smör, brynt
0,5 citron, i klyftor
Gör så här:
Parmesan- och basilikalax:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxfiléerna i en ugnsform och salta lätt.
Blanda panko, parmesan, basilika, vitlök och olivolja i en bunke.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Fördela blandningen över laxen.
Tillaga mitt i ugnen 10-15 minuter.
Potatismos med crème fraiche:
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Bryn smöret och blanda i crème fraiche och rivet citronskal.
Håll den ljummen på spisplattan.
Häll av potatisen och pressa genom en potatispress.
Blanda i den brynta smörblandningen.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera fisken med mos och brynt smör, basilkablad och en citronklyfta.