Antal: 4 portioner
Ugn: 130 grader, ca minuter
Ingredienser:
600 g torsk
Fluffigt smör café de paris:
150 g smör
0,5 dl färsk persilja, finhackad
1 klyfta vitlök, riven
0,5 msk torkad dragon
0,5 msk dijonsenap
2 krm curry
1 krm paprikapulver
1 tsk tomatpuré
cayennepeppar, en knivsudd
flingsalt
svartpeppar, nymalen
Jordärtskock- och potatispuré:
400 g jordärtskocka, skalade
200 g mjölig potatis, skalad
50 g smör
1,5 dl vispgrädde
0,5 citron, rivet skal
salt
Garnering:
ev färsk dragon
paprikapulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 130 grader.
Salta fisken lätt, gnid in med olivolja och lägg i en ugnsform.
Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
Skala och koka potatis och jordärtskockor i saltat vatten.
Häll av och mixa ihop med smör och grädde.
Smaka av med salt, rivet citronskal och lite citronsaft.
Blanda ihop alla ingredienser till smöret, vispa fluffigt med elvisp..
Lägg puré på en tallrik, lägg fisken över och forma en snygg sked av det fluffiga smöret ovanpå.
Garnera gärna med lite färsk dragon och strö lite paprikapulver över.
Servera genast.