Foodish

Skållade havrerutor (Glutenfritt)

Av Maria - 2024-02-04 18:30

Antal: ca 20 stycken

Jäsning: ca 40 minuter + 40 minuter

Ugn: 225 grader, 20-25 minuter


Ingredienser:

4 dl havre (helst ren havre)
25 g margarin
4 dl kokande vatten
2 dl kallt vatten
2 tsk salt
2 tsk brödkryddor
2 msk mörk sirap
50 g jäst för söta degar
12 dl Mörkt basmjöl eller Solrosbrödsmix
 
Gör så här:
Häll i havregrynen i en bunke.
Lägg i margarinet och slå över kokande vatten.
Låt stå och svälla ca 5-10 min.
 
Rör i kallt vatten, salt, brödkryddor och sirap.
Smula ner jästen och rör om.
Tillsätt det mesta av mjölmixen och arbeta degen tills den blir smidig, ca 5 min med maskin och lite mer för hand.
Låt degen jäsa under duk ca 40 min
 
Tag upp degen på mjölat bakbord.
Knåda degen och platta sedan ut den på smort bakplatspapper i en långpanna.
Skär 20 rutor.
Pensla med vatten och strö över havregryn (platta gärna till ovanpå grynen så att de fastnar lite).
Låt jäsa under duk i 40 min.
 
Skåra rutorna igen om det behövs.
Sätt ugnen på 250° och sätt in plåten och sänk värmen till 225°.
Grädda brödet i 20-25 min.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards