Foodish

Grova tekakor (Glutenfritt)

Av Maria - 2024-02-06 19:45

Antal: ca stycken

Jäsning: minst 30 minuter

Ugn: 225 grader, ca 8 minuter


Ingredienser:

1½ paket jäst
1 liter vatten
150 g flytande margarin
½ dl mörk sirap
1 dl Pofiber
1 dl linfrö
500 g glutenfri grov mix
1 kg glutenfri ljus mix

 

Gör så här:

Smula sönder jästen i en bunke.

Smält margarin och tillsätt vattnet.

Låt det bli fingervarmt.

Blanda jäst och vätska.

Tillsätt sirap. Pofiber, linfrö och det mesta av mjölmixen.

Arbeta degen cirka 5 minuter i bakmaskin.

Tillsätt eventuellt mer mjöl.
Klicka ut degen på bakpappersklädd plåt med hjälp av två skedar.

Tryck ut degen till tekakor med mjölade händer och nagga varje tekaka med en gaffel.
Låt jäsa i minst 30 minuter på varm plats.


Grädda mitt i ugnen, 225 grader, ca 8 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards