Foodish

Hamburgerbröd (Glutenfritt)

Av Maria - 2024-02-07 19:15

Antal: 12-15 bröd

Jäsning: ca 1 timme + 15 minuter

Ugn: 250 grader, ca 12 minuter


Ingredienser:

4,5 dl ljummet vatten
50 g jäst
2 msk Husk
1 msk socker
100 g margarin
500 g Mixwells Ljusa basmjöl (el Ljust gluten- och laktosfritt basmjöl el Nat. Ljust basmjöl)
ev 1 msk bovetemjöl el rismjöl
ev ägg till pensling
ev sesamfrö att strö över
 
Gör så här:
Smula ner margarinet i basmjölet tillsätt sockret och ev bovetemjöl.
Lös upp jästen i 1 dl av vattnet och blanda ner Husken i resten av vattnet och låt det svälla en stund.
Häll ner jästvattnet och huskvattnet i mjölblandningen och bearbeta degen väl, gärna med degkrokar. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
 
Ta upp degen och rulla runda bollar som plattas till när de ligger på den smorda plåten.
Det räcker till ca 12-15 bröd.
Låt bröden jäsa på plåten ca 15 min.
 
Pensla med uppvispat ägg eller varmt vatten.
Strö över lite sesamfrö.
Grädda i 250 graders värmei ca 12 minuter.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards