Antal: 12-15 bröd
Jäsning: ca 1 timme + 15 minuter
Ugn: 250 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
4,5 dl ljummet vatten
50 g jäst
2 msk Husk
1 msk socker
100 g margarin
500 g Mixwells Ljusa basmjöl (el Ljust gluten- och laktosfritt basmjöl el Nat. Ljust basmjöl)
ev 1 msk bovetemjöl el rismjöl
ev ägg till pensling
ev sesamfrö att strö över
Gör så här:Smula ner margarinet i basmjölet tillsätt sockret och ev bovetemjöl.
Lös upp jästen i 1 dl av vattnet och blanda ner Husken i resten av vattnet och låt det svälla en stund.
Häll ner jästvattnet och huskvattnet i mjölblandningen och bearbeta degen väl, gärna med degkrokar. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
Ta upp degen och rulla runda bollar som plattas till när de ligger på den smorda plåten.
Det räcker till ca 12-15 bröd.
Låt bröden jäsa på plåten ca 15 min.
Pensla med uppvispat ägg eller varmt vatten.
Strö över lite sesamfrö.
Grädda i 250 graders värmei ca 12 minuter.