Foodish

Pitabröd (Glutenfritt)

Av Maria - 2024-02-09 21:15

Antal: 10 stycken

Jäsning: ca 45 minuter

Ugn: 275 grader, ca 7 minuter


Ingredienser:
3 dl vatten
25 g jäst
2 msk rapsolja
2 msk Pofiber, potatisfiber
1/2 tsk salt
1 tsk socker
6 1/2–6 3/4 dl glutenfri mjölmix, vi använde Lailas blå

 

Gör så här:
Värm vattnet till 37º.

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma vattnet.

Tillsätt olja och Pofiber och låt det stå och svälla i 10 minuter.


Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölmixen.

Arbeta degen väl och låt den jäsa övertäckt i bunken i ca 45 minuter.


Arbeta ihop degen och tillsätt mer mjölmix om degen är kladdig och verkar svår att baka ut.
Låt bakplåten stå i ugnen i medan den värms upp, ca 10 minuter, plåten skall vara het när pitabröden läggs på.
Lägg upp degen på bakbord och forma degen till en längd.

Dela längden i 10 bitar.

Forma bitarna till bullar och platta ut dem så att de blir 10 cm i diameter.

Lägg över bröden på den heta plåten med hjälp av en stekspade.
Grädda strax ovanför mitten i ugnen i ca 7 minuter.

Låt kallna i bakduk.

Pitabröden kan frysas.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards