Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g innanlår i tunna skivor
2 krm salt (efter smak)
1 krm peppar (efter smak)
1 finhackad liten gul lök
33 cl porter
½ dl outspädd svartvinbärssaft
2 msk kinesisk soja
6 st krossade enbär
½ tsk timjan
1½ köttbuljongtärning
3 msk vetemjöl
1 dl grädde
Gör så här:
Salta, peppra och fördela den finhackade löken på köttskivorna.
Rulla ihop köttet och fast med tandpetare.
Koka upp alla ingredienser till kokspadet i en vid kastrull, lägg i rulladerna och låt koka under lock på svag värme i ca 30 minuter.
Köttet behöver inte brynas innan kokningen.
Ta upp ruladerna och håll dem varma.
Ta bort tandpetarna före serveringen.
Sila kokspadet och häll tillbaka det i kastrullen.
Späd ev med vatten.
Vispa ut mjölet i grädden och rör ner redningen i skyn.
Låt puttra några minuter.
Servering:
Servera ruladerna tillsammans med kokt potatis, haricots verts, gelé, inlagd gurka och den goda såsen.