Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 röda grapefrukter
2 mogna avokador
1 fänkål - spara dillen till garnityr
Ca 1 dl kanderade valnötter
Svartpeppar
Dressing:
1 citron, zest och juice
1 lime, zest och juice
3 msk agavesirap
3 msk olivolja
1 nypa salt
Gör så här:
Dressing:
Blanda citruszest, citrusjuice, sirap och olja.
Smaka av med lite salt.
Riv bara det allra yttersta gula och gröna skalet på citron och lime, annars kan smaken bli bitter.
Sallad:
Filea grapefrukterna.
Skär avokado och fänkål i tunna skivor.
Arrangera grapen, avokado och fänkål snyggt på fyra tallrikar.
Strö över nötterna och ringla över dressingen.
Toppa med fänkålsdill och peppar.
Tips!
När blodapelsinerna är i säsong, testa då att byta ut grapefrukten mot dessa, och valnötterna mot pistaschnötter.