Ingredienser:
800 g gul lök
3 stora röda paprikor
1 syrligt äpple
½-1 röd chili, spansk peppar
2 msk olivolja
1 dl Muscovadosirap
1/4 l vitvinsvinäger
1 msk salt
1 msk paprikapulver
2 dl Syltsocker
½ dl grönpepparkorn
Gör så här:
Skala löken och skär den i tärningar.
Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
Skala, kärna ur och skär äpplet i klyftor.
Skölj och tärna chilin.
Hetta upp oljan i en gryta och lägg i grönsakerna och äpplet.
Fräs i ett par minuter.
Tillsätt sirap, vinäger, salt och paprikapulver och sjud under lock i 20 minuter.
Ta av locket och koka i ytterligare 10 minuter.
Tillsätt syltsockret och pepparkornen och koka i 3-4 minuter.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut.
Förvara svalt.