Antal: 12 bitar
Ugn: 175 grader, ca 45 minuter
Ingredienser:
Botten:
100 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
5 äggulor
½ dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice krispies
200 g rabarber
250 g jordgubbar
½ dl strösocker
1 msk vatten
4 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
citronmeliss till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175° (150° om du har varmluft).
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt en äggula i taget.
Tillsätt mjölken under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Vispa äggvitorna med hälften av sockret och vispa till ett fast skum med elvisp.
Rör ner resten av sockret och vänd varsamt ner Rice Krispies.
Bred ut kaksmeten i 2 bakpappersklädda formar med en diameter på 22 cm.
Bred marängsmeten ovanpå och grädda långt ner i ugnen ca 45 min.
Låt tårtorna kallna.
Rabarber- & jordgubbskräm:
Skiva rabarbern och jordgubbarna.
Lägg dem i en kastrull med socker och vatten.
Värm under omrörning och låt småputtra ca 10 min. Vispa grädden fluffig.
Halvera jordgubbarna.
Lägg krämen och hälften av grädden mellan tårtbottnarna och toppa tårtan med resten av grädden och jordgubbarna.
Garnera med citronmeliss.