Foodish

Tonfisknicoise

Av Maria - 2024-07-16 14:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

480 g tonfisk


Sallad:

4 portioner färskpotatis

4 ägg

150 g haricots verts

1 romansallad

1 kruka persilja


Foliepaket:

2 rödlökar

50 g sardeller

250 g romantica tomater

1 dl kalamataoliver

½ dl olivolja

Peppar

Grillfolie


4 skivor levainbröd

2 msk olja

Salt

Citron


Gör så här:
Tina tonfisken.


Sallad:

Koka potatisen.

Lägg äggen i kokande vatten och koka i 6-7 minuter.

Spola i kallt vatten.

Koka haricots verts i saltat vatten ca 3 minuter.

Låt dem rinna av.

Ansa och skär salladen .

Hacka persiljan.


Foliepaket:
Skala och skär löken i klyftor.

Dela sardellerna.

Lägg tomater, oliver, lök och sardeller på ett dubbelvikt folieark.

Ringla över olivoljan och peppar.

Vik ihop och grilla ca 5 minuter.


Pensla tonfisken och brödet med oljan.

Salta och peppra och grilla tonfisken ca 30 sekunder på varje sida.

Grilla brödet.

Riv det yttersta av citronskalet över tonfisken.


Servera den grillade tonfisken med alla tillbehör.

Pressa citronsaften över salladen.

Salta och peppra.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards