Antal: 4 portioner
Ingredienser:
480 g tonfisk
Sallad:
4 portioner färskpotatis
4 ägg
150 g haricots verts
1 romansallad
1 kruka persilja
Foliepaket:
2 rödlökar
50 g sardeller
250 g romantica tomater
1 dl kalamataoliver
½ dl olivolja
Peppar
Grillfolie
4 skivor levainbröd
2 msk olja
Salt
Citron
Gör så här:
Tina tonfisken.
Sallad:
Koka potatisen.
Lägg äggen i kokande vatten och koka i 6-7 minuter.
Spola i kallt vatten.
Koka haricots verts i saltat vatten ca 3 minuter.
Låt dem rinna av.
Ansa och skär salladen .
Hacka persiljan.
Foliepaket:
Skala och skär löken i klyftor.
Dela sardellerna.
Lägg tomater, oliver, lök och sardeller på ett dubbelvikt folieark.
Ringla över olivoljan och peppar.
Vik ihop och grilla ca 5 minuter.
Pensla tonfisken och brödet med oljan.
Salta och peppra och grilla tonfisken ca 30 sekunder på varje sida.
Grilla brödet.
Riv det yttersta av citronskalet över tonfisken.
Servera den grillade tonfisken med alla tillbehör.
Pressa citronsaften över salladen.
Salta och peppra.