Foodish

Stuvad potatis

Av Maria - 2024-07-19 14:30

Antal: 2 portioner alternativt 12 portioner


Ingredienser:

2 portioner:

kokta medelstora potatisar
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk (3%)
1 msk smör
1½ krm salt, efter smak
1 krm vitpeppar, efter smak
2 msk hackad dill, persilja eller gräslök

 

12 portioner:

2½ kg potatis
2 dl vetemjöl
1 3/4 liter mjölk (3%)
3 msk smör
2 tsk salt, efter smak
2 krm vitpeppar
2 dl hackad dill, persilja eller gräslök

 

Gör så här:
2 portioner:

Skala potatisen, skär den i tärningar.

Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull.

Lägg i fettet.

Koka upp under omrörning och koka 3-5 minuter.

Lägg i potatisen, rör om försiktigt och låt den bli genomvarm.

Smaka av med salt.

Blanda i klippt kryddgrönt.

 

12 portioner:

Borsta potatisen och koka den nätt och jämnt mjuk.

Häll av vattnet och låt den kallna.

Detta kan göras en dag i förväg.

Skala potatisen och skär den i tärningar eller små bitar.

Rör ut mjölet med lite av mjölken till en klimpfri redning.

Koka upp resten av mjölken med fettet i en rymlig gryta (4 liter).

Rör ner redningen.

Koka 3-5 minuter på svag värme, rör mot botten ett par gånger.

Tillsätt salt och peppar.

Lägg i potatisen och det kryddgröna, rör om försiktigt.

Låt potatisen bli genomvarm.

Smaka av.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards