Antal: 4 bufféportioner
Ingredienser:
1-2 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja
4 nektariner
ca 70 g småbladsmix
125 g hallon
2 mozzarella (á 125 g)
Örter, tex gräslök, mynta och dragon
Dressing:
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 stor lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
1 schalottenlök, finhackad
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
Smula sönder brödet smått och stek det knaprigt i olja i en stekpanna.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt.
Skär bitar av nektarinerna runt dess kärna och grilla bitarna till fin färg.
Fördela sallad, nektariner, hallon och mozzarella, bruten i mindre bitar, på ett fat och skeda över dressingen.
Toppa med brödsmulorna och örter.
Salta och peppra.