Foodish

Biskvi med hallonkräm

Av Maria - 2024-07-24 08:45

Antal: 30 stycken

Ugn: 180 grader, 10-12 minuter


Ingredienser:

Botten:

200 g mandelmassa
2 äggvitor
1 dl Farinsocker


Smörkräm:

3-4 msk hallonsaft (200 g färska eller frysta hallon)
1 äggula
3 dl Florsocker
1½ msk Vaniljsocker
200 g rumstempererat smör


Garnering:

250 g vit choklad
frystorkade hallon


Gör så här:
Sätt ugnen på 180 °C.

Riv mandelmassa på ett rivjärn och vispa slät tillsammans med äggvitor och farinsocker.
Klicka/spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ungefär stora som femkronor.

Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur seg botten du vill ha.

Kortare tid, segare botten.


Värm hallonen i en kastrull under omrörning och sila sedan bort kärnorna så att det bara blir hallonsaft kvar.

Låt svalna.


Vispa upp äggula, florsocker och vaniljsocker.

Lägg i det rumstempererade smöret i omgångar och vispa i cirka 10 minuter.

Häll i hallonsaften och vispa till en slät och fluffig smet.

Låt stå i kylen 20 minuter.
Bred ut smörkrämen med en kniv eller sked på bottnarna och forma till små toppar.

Ställ biskvierna i frysen i 20 minuter.
Smält chokladen över ett vattenbad och doppa biskvierna.

Strö på frystorkade hallon och låt stelna.
Förvaras i kylskåp.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards