Foodish

Fluffig ugnspannkaka med krispig kålsallad

Av Maria - 2024-07-30 15:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

2 msk smör

 dl vetemjöl

7 dl mjölk

6 st ägg

1 tsk salt

2 krm vitpeppar

280 g bacon

3 msk olivolja

 msk äppelcidervinäger

 msk senap

1 st vitlöksklyfta

1 krm svartpeppar

2 krm flingsalt

400 g vitkål


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Klicka smör på en ugnsfast form, sätt in den i ugnen och låt smöret smälta.
Vispa ut mjöl i hälften av mjölken i en bunke så att alla klumpar försvinner.

Tillsätt resten av mjölken.

Vispa ner ägg och tillsätt salt och vitpeppar.
Strimla bacon.
Ta ut formen med det smälta smöret ur ugnen.

Se till att smöret täcker plåten och lägg på baconet.

Häll pannkakssmeten över och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Vispa ihop olja, äppelcidervinäger, senap, pressad vitlök, svartpeppar och salt i en stor skål.

Finstrimla vitkål.

Blanda ner kålen i skålen och rör runt.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards