Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8 skivor lövbiff
Salt
Svartpeppar
1 gul lök
½ röd paprika
150 g pepparrotsost
Smör
2 msk hackad gräslök
Bönsallad:
4 dl kokta stora vita bönor
½ dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
½ rödlök
1 paket färska haricots verts
Salt
Svartpeppar
1 paket tatsoisallad eller machésallad
Gör så här:
Gör först bönsalladen:
Lägg bönorna i en stor skål och blanda med olivolja och vinäger.
Skala och finhacka rödlöken och skär haricots verts i mindre bitar.
Blanda ner dem i skålen med bönor och smaka av med salt och peppar.
Vänd ner salladen och ställ åt sidan.
Lägg köttet på en skärbräda.
Strö på salt och peppar.
Skala och hacka lök och paprika fint.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek grönsakerna i någon minut.
Häll blandningen i en skål och låt svalna.
Lägg i ost och gräslök och blanda om.
Fördela blandningen på ena delen av köttskivorna och vik över den andra delen.
Fäst eventuellt med en tandpetare.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek lövbiffarna ca 2 minuter per sida.
Servera med bönsalladen.