Antal: ca 1½ liter
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
100 g naturell nötmix
500 g basmüsli
1 dl kokosflingor
1 dl pumpakärnor
1 tsk vaniljsocker
2 msk rapsolja
300 g torkade bär eller fruktmix i bitar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Bred ut basmüslin i en långpanna.
Tillsätt nötter, kokos, pumpakärnor och vaniljsocker.
Droppa över oljan och blanda väl.
Rosta müslin mitt i ugnen ca 20 minuter.
Rör om någon gång.
Låt svalna något och tillsätt frukten.
Förvar müslin i tättslutande burk, gärna svalt.
Ingen müsli slår den hemrostade, här är den lyxigt proppad med frukt och nötter som kan variera efter smak.
Det som inte får plats i burken blir en mycket uppskattad gå-bort-present.